Yeni Nesil Paylaşım Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Yeni Nesil Paylaşım Forumu

HoşGeldiniz Misafir
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0

AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
En iyi yollayıcılar
BuSe
Windows 1.0 Vote_lcapWindows 1.0 Voting_barWindows 1.0 Vote_rcap 
SeDa
kruspeboy
CeSuR
uyuz
princess_avril

Windows 1.0

YazarMesaj
CeSuR
Forum Devil Mod Adayı
Forum Devil Mod Adayı

Erkek
İş/Hobiler : Pc Doktorux)
Lakap : Pc Doctor
Ruh Haliniz : Windows 1.0 Bravo10

Windows 1.0 Empty
MesajKonu: Windows 1.0   Windows 1.0 Icon_minitimeC.tesi Kas. 29, 2008 12:19 pm

Windows 1.0,Microsoft'un MS-DOS adlı işletim sistemi üzerinde oluşturduğu grafik arayüz (GUI) içeren işletim sistemi ailesi Windows'un ilk sürümüdür.1986 da Avrupa'da piyasaya sürüldüğünde çok fazla satmamıştır.

İlk sürümün verdiği imkanlar akıcı bir çalışmaya imkan vermediği için kısa zamanda unutulmuştur. Microsoft'un Apple işletim sistemine rakip olması amacıyla tasarlanan grafiğe dayalı işletim sistemi gerek grafik kartların gerekse farenin (mouse) günün şartlarına göre çok pahalı olması sebebi ile tutulmadı.

Büyük bir yenilik olarak lanse edilen Taskswitsch (aynı anda bir kaç yazılımın paralel çalışması) ise sınırlı ölçülerde mümkün olabildi. Bir dosyayı yazıcı ile basarken diğier fonksiyonlar beklemek zorunda kalıyorlardı.

Ürün; MS-DOS dosya yönetim programı, bir takvim, kart dosyası, not defteri, hesap makinesi, saat ve iletişim programlarından oluşan, kullanıcıların günlük etkinliklerini yönetmelerinde yardımcı olan bir grup masaüstü uygulaması içeriyordu.

Bill Gates'in, Apple'ın yaratıcılarından Steve Wozniak'a Apple'ın merkezine yaptığı ziyaretinde daha gizli Macintosh üzerindeki Mac Os'u görüp küplere bindiği bilinmektedir.

16 bitlik Windows, NT 3.5 e sürümlerine kadar sadece DOS üstü bir grafiksel çalışma masası olarak görev yapabildi.

1.0'dan sonra [değiştir]

Daha sonra geliştirilen ilk sürümle, 2.0 sürümleri piyasada Apple'in Mac OS una karşı çiddi bir rakip olamadı. Bu durum 1990 da 3.0 sürümünün piyasaya sürümü ile son buldu. Like a Star @ heaven Suspect Wink
https://turuncuforum.yetkin-forum.com

Windows 1.0
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Windows İlk2 Çıkan 2.0